Το Content Marketing για μια επιχείρηση σχετίζεται με την δημιουργία και κοινοποίηση ποιοτικού και χρήσιμου περιεχομένου, σχετικού με την δραστηριότητα της και που έχει ως άμεσο σκοπό να επιλύει διάφορα προβλήματα που τυχόν μπορεί να αντιμετωπίζει ο ηλεκτρονικός αναγνώστης – καταναλωτής καθ’ όλη την διάρκεια αγοράς ενός συγκεκριμένου προϊόντος ή υπηρεσίας, από την αρχική επιθυμία μέχρι την απόφαση της αγοράς και ως έμμεσο σκοπό την μετατροπή του αναγνώστη σε αγοραστή των προϊόντων/υπηρεσιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Το Marketing Περιεχομένου λοιπόν που χρησιμοποιείται από ολοένα και περισσότερους οργανισμούς παγκοσμίως, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση που θέλει να προωθήσει αποτελεσματικά και με ενημερωτικό – διαδραστικό τρόπο τα προϊόντα/υπηρεσίες της, κερδίζοντας έτσι:

  • Χαμηλότερο κόστος
  • Ανοδικές πωλήσεις
  • Μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες

Το πεδίο εφαρμογής του Content Marketing είναι ευρύ και αφορά όλες τις μεθόδους με τις οποίες μπορεί μια επιχείρηση να προωθήσει τα προϊόντα/υπηρεσίες της. Ας δούμε λοιπόν κάποιους από τους κυριότερους και αποδοτικότερους τρόπους βάση των οποίων μια επιχείρηση μπορεί να προσεγγίσει περισσότερους πελάτες και να αυξήσει τις πωλήσεις της:

  1. Blog: η σύνδεση ενός Blog – Ιστολογίου με την ιστοσελίδα – eshop σας το οποίο θα απαρτίζεται από διαμορφωμένα με τα κατάλληλα keywords ποιοτικά κείμενα αποτελεί ίσως τον πιο δημοφιλή τρόπο με τον οποίο μπορεί μια επιχείρηση να ενισχύσει την οργανική της επισκεψιμότητα και γενικότερα το SEO της. Τα κείμενα αυτά μπορούν να ενισχύσουν με πολύ μικρό κόστος διάφορες μορφές διαφήμισης (πχ. δημοσίευση άρθρων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή προώθηση τους μέσω διαφόρων ενημερωτικών newsletter) προσφέροντας στην επιχείρηση μια υψηλότερη κατάταξη στις διάφορες μηχανές αναζήτησης (πχ. Google).  
  2. Video: αποτελεί έναν ελκυστικό τρόπο προσέλκυσης πελατών από μια επιχείρηση ανεξαρτήτου του αντικειμένου της καθώς με την μέθοδο αυτή μπορεί να επιτύχει αύξηση του χρόνου που δαπανά κάποιος στον ιστότοπο της, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες ανταπόκρισης (είτε είναι μια πώληση, είτε μια εγγραφή στο site κτλ.) και γενικότερα επηρεάζει ανάλογα με το περιεχόμενο της σε σημαντικό βαθμό την τελική απόφαση ενός ατόμου. Επιπλέον εξυπηρετεί την ανάγκη των ανθρώπων που επιθυμούν να πληροφορηθούν για ένα προϊόν/υπηρεσία με έναν περισσότερο διαδραστικό (να ακούσουν και να δουν) τρόπο σε σύγκριση με το διάβασμα.
  3. Podcasts: αποτελεί μια εξαιρετικά χρήσιμη μέθοδο για τα άτομα που θέλουν να πληροφορηθούν για κάτι χωρίς να χρειαστεί να πρέπει να δουν ή να διαβάσουν αλλά απλά ακούγοντας (πχ σε περίπτωση που οδηγούν, κάνουν δουλειές κτλ). Μπορούν να δημιουργηθούν πολύ εύκολα μέσω ειδικών προγραμμάτων που απλά απομονώνουν τον ήχο από τα ήδη υπάρχοντα βίντεο σας.
  4. QuestionnairesQuizzesSurveys: μέσα από διάφορα κουίζ, ερωτηματολόγια ή έρευνες μπορεί μια επιχείρηση να συλλέξει χρήσιμα στοιχεία σχετικά με τις επιθυμίες των καταναλωτών, τι τους αρέσει και τι όχι και να πράξει αναλόγως.  Διαμορφώνει έτσι επιτυχημένες στρατηγικές στις οποίες έχουν συμβάλλει και οι καταναλωτές.
  5. Reviews: οι κριτικές αποτελούν ένα σπουδαίο εργαλείο τόσο για τις επιχειρήσεις αφού μέσω των ικανοποιημένων πελατών τους μπορούν να προσελκύσουν νέους αλλά και για τους καταναλωτές αφού μπορούν να πληροφορηθούν για την ποιότητα και αξιοπιστία ενός προϊόντος/υπηρεσίας από άλλους καταναλωτές που τα έχουν ήδη χρησιμοποιήσει.
  6. Stories: η δημιουργία σύντομων ιστοριών στα social media (Facebook, Instagram, YouTube κτλ.) που σχετίζονται με εικόνες, βίντεο, σύντομες συνεντεύξεις, αυτοκόλλητα, ανακοινώσεις/νέα επιχείρησης, giveaway, κτλ. μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στο καταναλωτικό κοινό.
  7. SMS: η αποστολή μηνυμάτων κειμένου (ενημερωτικών, για προσφορές κτλ) αποτελεί έναν ακόμα αποτελεσματικό τρόπο προσέλκυσης.

Θέλετε να μάθετε ποιες μορφές Content Marketing ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης; Η NetSite και οι έμπειροι συνεργάτες της μπορούν να σας βοηθήσουν να προωθήσετε αποδοτικά στην αγορά τα προϊόντα – υπηρεσίες σας και να πετύχετε τους στόχους σας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 211 7804004 ή στο info@netsite.gr και ενημερωθείτε άμεσα.