Το Domain Name ή αλλιώς Όνομα Χώρου είναι το πρώτο και κυριότερο χαρακτηριστικό για μια αποδοτική ιστοσελίδα. Είναι αυτό που οδηγεί τον καταναλωτή στο site της επιχείρησης σας με σκοπό να ενημερωθεί για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι κατάλληλες προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένα αποδοτικό domain name:

  • Να είναι σύντομο και περιεκτικό: ένα domain πρέπει να μπορεί να αποτυπώνεται εύκολα στο μυαλό του πελάτη και να μην τον κουράζει στην αναζήτηση. Ιδανικά και περιζήτητα είναι τα ονόματα χώρου που αποτελούνται από 5 έως και 10 χαρακτήρες ενώ αποτρεπτικά είναι αυτά με 20 χαρακτήρες και πάνω.
  • Να συνδέεται άμεσα με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας: ας υποθέσουμε ότι μιλάμε για μια ιστοσελίδα ενός γιατρού με ειδικότητα στην καρδιολογία που ονομάζεται Παρίσης Νίκος. Στην περίπτωση αυτή ένα domain όπως το nikos567.gr ή nikos567.com δεν θεωρείται κατάλληλο. Ιδανικό όνομα χώρου μπορεί να θεωρηθεί το: parisis-cardio.gr/com ή το: cardio-athens.gr/com κτλ.
  • Να περιλαμβάνει λέξεις κλειδιά – Keywords: αυτό θα κάνει το site σας περισσότερο φιλικό στις διάφορες μηχανές αναζήτησης. Για παράδειγμα, για μια κατασκευαστική εταιρεία με την επωνυμία SAL ένα ιδανικό domain θα μπορούσε να είναι το: salconstruction.gr. καθώς περιλαμβάνει το keyword construction.
  • Να μην περιέχει αριθμούς: ένα domain με αριθμούς δεν αποτελεί την καλύτερη λύση για το website σας. Για παράδειγμα, ακούγοντας κάποιος το domain: solutions4you.gr δεν ξέρει αν εννοείτε solutions4you.gr, solutionsforyou.gr ή solutionsfouryou.gr και το πιθανότερο να μην το ψάξει περισσότερο.

Χρειάζεστε περισσότερη καθοδήγηση για την δημιουργία και κατοχύρωση ενός λειτουργικού και μοναδικού domain name για την επιχείρησης σας;  Η NetSite και οι έμπειροι συνεργάτες της μπορούν να σας βοηθήσουν να εδραιώσετε την θέση σας στην αγορά και να πετύχετε τους στόχους σας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 211 7804004 ή στο info@netsite.gr και ενημερωθείτε άμεσα.