Για να μπορέσει μια σύγχρονη επιχείρηση ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας να ανταπεξέλθει αποδοτικά στις ανάγκες της τρέχουσας αγοράς, η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται τεχνολογικά και ψηφιακά με γοργό ρυθμό είναι απαραίτητο να διαθέτει ένα website σύγχρονων προδιαγραφών, γρήγορο και αξιόπιστο που θα την βοηθήσει να εδραιώσει την επωνυμία της, να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να κερδίσει με αυτόν τον τρόπο περισσότερη πελατεία ώστε να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της.

 

Ποια είναι όμως εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένα αποτελεσματικό website;

 

1. Να διαθέτει ένα ελκυστικό, μοναδικό και σχετικό με την εκάστοτε δραστηριότητα domain name (όνομα χώρου).

 

Αυτό αποτελεί το πρώτο και σπουδαιότερο ίσως στοιχείο που πρέπει να διαθέτει μια επιχείρηση ή ένας επαγγελματίας πριν ακόμα και από την κατασκευή του ιστότοπου.

 

 2. Να είναι συμβατό με όλες τις φορητές συσκευές.

 

Έρευνες έχουν δείξει ότι, με το πέρασμα των ετών ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία κυρίως μέσω του κινητού τους. Είναι απαραίτητο λοιπόν για κάποιον που επισκέπτεται τον ιστότοπο σας να απολαμβάνει μια ευχάριστη και λειτουργική εμπειρία πλοήγησης που θα τον παρακινήσει να πραγματοποιήσει μια ενέργεια (εγγραφή, αγορά,επικοινωνία κτλ).

 

 3. Να έχει σε εμφανή σημείο τα στοιχεία επικοινωνίας.

 

Είναι σημαντικό για τον εκάστοτε πελάτη που επισκέπτεται ένα website να μπορεί εύκολα και γρήγορα να επικοινωνήσει με την επιχείρηση ή τον επαγγελματία.
Πολλές φορές είναι χρήσιμη και εξαιρετικά αποδοτική η χρήση κουμπιών call to action που παρακινούν τον πελάτη να εκτελέσει άμεσα και εύκολα την ενέργεια που θέλετε στο site σας
όπως είναι μια κλήση, αγορά, εγγραφή, αποστολή email κτλ.

4. Να είναι ευανάγνωστο, οργανωμένο και ξεκάθαρο για τα προϊόντα – υπηρεσίες που παρέχει και να μην μπερδεύει τον επισκέπτη.

Αυτό σημαίνει ότι, πρέπει να του εμπνέει εμπιστοσύνη παρέχοντας του συνοπτικά όλες εκείνες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα τον οδηγήσουν με τρόπο απλό και σαφή στο να εκτελέσει την εκάστοτε επιθυμητή ενέργεια (αγορά, κλήση κτλ).

 

 5. Να είναι γρήγορο.

 

Ένα αργό site που φορτώνει δύσκολα τις σελίδες του θα μπορούσε να αποτελεί σοβαρή αιτία εγκατάλειψης της πλοήγησης από τον καταναλωτή.

Πάντα πρέπει να προσέχουμε τα χαρακτηριστικά όταν επιλέγουμε πακέτο φιλοξενίας για την σελίδα μας η το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, συνήθως οι μεγάλες εταιρίες για μεγιστοποίηση των κερδών τους φιλοξενούν μεγαλύτερο αριθμό πελατών από εκείνον που μπορεί να αντέξει ο Server τους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η σελίδα μας να αργεί να εμφανιστεί και να είναι αργή η να μην εμφανίζεται καθόλου για μικρό χρονικό διάστημα τις ώρες με την περισσότερη κίνηση στον Server.

 

 

 

Χρειάζεστε περισσότερη καθοδήγηση για την δημιουργία ή την βελτιστοποίηση και προώθηση του εταιρικού σας site;

Η NetSite και οι έμπειροι συνεργάτες της μπορούν να σας βοηθήσουν να εδραιώσετε την θέση σας στην αγορά και να πετύχετε τους στόχους σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 211 7804004 ή στο info@netsite.gr και ενημερωθείτε άμεσα.